S-a întâmplat ca în perioada copilăriei să aud de existența a ceea ce numim viermi intestinali sau paraziți intestinali. Prin urmare astăzi vom aborda acest subiect pentru a putea preveni apariția lor dar și ce tratament naturist pentru paraziți intestinali este recomandat să urmăm atunci când suntem în situația în care deja aceștia s-au instalat în corpul nostru și ne dau viața de zi cu zi peste cap.
Acești viermi intestinali sau după denumirea academică, paraziți intestinali sunt, după cum le spune și numele – paraziți pe care nu îi dorim aproape de noi. Aceștia trăiesc în intestine sub formă de protozoare, adică cele mai simple ființe unicelulare. Paraziții se infiltrează în corpul pacientului pe care îl folosește ca ”gazdă” postându-se în intestin. Lucrul cel mai neplăcut este că acești paraziți se reproduc în corpul ”gazdei” provocând mult mai mult rău.
Atunci când suntem diagnosticați cu prezența unui parazit intestinal, trebuie să știm faptul că acesta poate foarte ușor să se transmită în rândul persoanelor care trăiesc în aglomerație, cei mai predispuși fiind copii care își petrec majoritatea timpului în grădinițe sau școli. În același timp acești paraziți sunt atrași de zonele în care nivelul igienei este redus, iar consumul de apă este nesigur.
Cuprins articol:
Ce sunt și cum apar paraziții intestinali?
Infecțiile generate de așa numiții paraziți intestinali sunt de fapt afecțiuni cauzate de paraziții care se infiltrează în tractul gastro-intestinal al nostru sau chiar și al animalelor. Dacă nu acționăm rapid pentru eliminarea acestora, sănătatea noastră poate fi serios afectată.
Chiar dacă acești viermi intestinali se pot multiplica oriunde, este cunoscut faptul că locul lor preferat este reprezentat de pereții intestinali, transmițându-se prin ingestia unui preparat din carne ce nu este gătită suficient, prin consumul de apă infectată, dar și prin contactul cu materiile fecale.
Atunci când paraziții microscopici se pregătesc să treacă în scaun și să fie eliminați din organism, sunt prinși în acele cochilii tari ce poartă denumirea de chisturi. Aceste chisturi le permit să supraviețuiască foarte bine timp de câteva luni în exteriorul intestinelor astfel pătrunzând în organismul noii sale gazde.
Chisturile se dizolvă iar paraziții sunt eliminați. Infecția se constituie din momentul ingerării în mod accidental a chisturilor în care se află paraziții. Așa cum am spus se pot ascunde în apa contaminată, în carnea gătită insuficient sau chiar prin contact cu o persoană deja contaminată.
Printre cei mai cunoscuți paraziți intestinali se numără giardia care vânează în special copii, dar si ascaridioza. Infectarea cu viermi intestinali este mult mai frecventă, așa cum am menționat, la copii în special, la persoanele care nu au acces la apă potabilă ori la persoanele care practică împreună cu partenerul sau partenera sex anal.
Trebuie știut faptul că acești paraziți intestinali pot cauza complicații severe în unele cazuri. În primul rând gazda se va confrunta cu deshidratarea, incapacitatea de dezvoltare – la copii ori după tratarea infecției se vor confrunta cu o intoleranță la lactoză pentru totdeauna sau doar o perioadă după tratare.
Simptome viermi intestinali – cum ne pot afecta viata?
Atunci când vorbim despre simptomele viermilor intestinali trebuie să știm faptul că de multe ori persoanele infestate nu au simptome. Abia în momentul în care persoana se află într-un stadiul avansat al infestării apar și simptome ale prezenței viermilor intestinali. În funcție de zona corpului apar simptome diferențiate.
Plămânii pot fi și ei afectați de acești viermi intestinali, iar în cele ce urmează vom prezenta câteva simptome ale paraziților intestinali la nivelul plămânilor. În momentul în care se ingerează ouăle microscopice de ascaris urmează colonizarea la nivelul intestinului subțire.
Larvele vor migra prin fluxul sanguin sau prin sistemul limfatic până la plămâni. De aici pacientul va începe să aibe simptome similare cu cele ale astmului sau ale pneumoniei, iar prin amânarea unui control de specialitate și a administrării pot să apară complicații, unele chiar foarte grave.
La nivelul intestinelor subțiri aceste larve ajung viermi adulți și trăiesc în același loc până cand mor. Infestarea cu ascaridioză provoacă la nivelul intestinal dureri albominale vagi, senzație de oboseală, pierdere în greutate și chiar subnutriție urmată de eliminare a paraziților prin scaun sau vomă.
Simptome viermisori copii – cum ne dam seama ca cel mic sufera?
Așa cum am spus, cei mai afectați de acești paraziți sunt copii, tocmai pentru că aceștia uită frecvent să se spele pe mâini și împart jucăriile între ei. Pentru a ne da seama că ne confruntăm cu viermișori la copii trebuie să fim atenți atât la igiena acestora, cât și la simptome care ne dau de știre atunci când infestarea deja a avut loc.
Cei mici vor prezenta simptome precum mâncarimile la nivelul anusului care se soldează și cu înroșirea zonei și inflamare de la scărpinat, o indispoziție și o iritabilitate a celui mic care de cele mai multe ori nici nu îl lasă să doarmă, un apetit redus față de cum știam că pruncul înregistrează, balonarea este un alt simptom întâlnit, dar si durerile abdominale, gaze intestinale, diaree sau constipație și erupțiile pe piele.
Despre Oxiur si Giardia
Printre cele mai întâlnite tipuri de paraziți este oxiurul. Afectează persoanele de toate vârstele, însă în special copii și este favorizat de viața într-o colectivitate. Ca formă este un vierme cilindric de aproximativ 1 cm lungime, de culoare alb gălbui.
Femela este cea care depune ouăle, iar acestea din urmă embrionează în aproximativ 6 ore astfel devenind infecțioase și au puterea de a contamina până și hainele, lenjeria de pat sau chiar aerul.
Infestarea cu oxius are loc prin inghițirea accidentală sau inhalarea ouălor. Acestea ajung în intestine și în doar câteva săptămâni devin viermi adulți. Trebuie să știm că ouăle de oxiur pot supraviețui timp de aproximativ două sau trei săptămâni pe orice suprafață astfel se pot răspândi foarte repede si altor membrii ai familiei.
Un alt tip de parazit este Giardia. Acest parazit este cel mai frecvent întâlnit și poate fi asimptomatic ori provocator de manifestări clinice. Giardia trăiește și se înmulțește în intestinul gazdei, iar din moment ce se amplasează în intestin se lipește de mucoasa intestinală și ajunge să îi modifice funcțiile normale intrând astfel în competiție pentru nutrienții importanți.
Acest parazit numit Giardia apare ca urmare a introducerea în gură a obiectelor care au luat contact cu fecalele unui om sau animal infestat deja cu Giardia, prin consumarea de apă contaminată sau chiar prin consumul unor alimente crude sau negătite suficient ori chiar spălate cu apă contaminată. Copii pot foarte ușor să fie infestați pentru că iau contact cu jucării contaminate sau cu alte obiecte ce au intrat în contact cu fecale umane sau animale infestate.
Tratament naturist pentru paraziți intestinali
Înainte de a se pune un diagnostic, medicul specialist va efectua pacientului o serie de teste pentru a determina natura parazitului și gradul de infestare al acestuia. Analizele constau în examene corpoparazitologice, teste de sânge, colonoscopii, teste imagistice și amprente anale ori testul cu bandă adezivă.
După diagnosticarea pacientului, medicul specialist determină dacă este nevoie ca tratamentul naturist împotriva paraziților ce urmează să îl prescrie va fi administrat doar pacientului sau întregii familii. În același timp, medicul va spune dacă este necesară o dietă anume ori va considera suficient doar administrarea unui tratament naturist pentru paraziți intestinali.
În cazul în care infestarea necesită doar tratament naturist pentru paraziți intestinali, medicul specialist va îndruma pacientul spre introducerea în viața de zi cu zi a ceaiurilor, usturoiului, uleiului de cocos sau a semințelor de dovleac. O alimentație sănătoasă va ajuta de asemenea în menținerea greutății la o valoare normală.
Însă, indiferent de natura tratamentului pe care urmează ca pacientul să îl respecte, va fi nevoie și de o igienizare a spațiului în care acesta și familia lui trăiește. Este necesar ca lenjeria se pat, pijamalele și prosoapele să fie spălate cu apă fierbinte, covoarele trebuie să fie spălate, iar podelele curățate cât mai des, igiena personală la fel este foarte importantă.
Ceai pentru eliminarea paraziților intestinali
Printre tratamentele naturiste se recomandă utilizarea de ceai pentru eliminarea paraziților intestinali precum ceaiul de cimbru folosit ori sub formă de infuzie ori avem posibilitatea de a îl utiliza sub formă de ulei de cimbru. Un alt tip de ceai utilizat este ceaiul de hrean, mai exact frunzele de hrean.
Alt ceai pentru eliminarea paraziților intestinali este ceaiul de pelin. Acest ceai se bea cald de trei ori pe zi, dar în același timp se poate utiliza si pentru băi de șezut tocmai pentru că ajută la eliminarea si inhibarea inmulțirii paraziților în zona anală. Un alt ceai este cel de fenicul. Pe lângă faptul că ajută la eliminarea paraziților, ceaiul de fenicul previne apariția lor, iar bonus – ajută la o digestie sănătoasă.
Tratament cu usturoi pentru viermișori la copii
Încă din vechi timpuri, strămoșii nostrii apelau la un tratament cu usturoi pentru viermișori la copii și nu numai la copii. Usturoiul a fost cultivat din totdeauna atât datorită proprietăților sale medicinale, cât și în scopuri culinare. În ceea ce privește beneficiile usturoiului putem enumera printre altele și faptul că este benefic hipertensiunii, diabetului sau a altor infectii.
Se spune ca prin prepararea a 20ml de suc de usturoi cu 200ml de lapte, laptele fiind folosit ca pansament pentru mucoasa stomacului pentru arsenicul din usturoi, băută dimineața, la o temperatură caldă și pe stomacul gol poate ajuta atât la eliminarea paraziților intestinali, cât și la prevenirea acestora. Trebuie știut pentru acest tratament cu usturoi pentru viermișori la copii trebuie să dozăm licoarea după vârsta copilașului.
Lapte cu usturoi pentru paraziți intestinali
După cum am spus, tratamentul cu lapte cu usturoi pentru paraziți intestinali reprezintă un remediu naturist pentru a ține departe infestările nedorite și dureroase de multe ori. Usturoiul poate fi folosit atât în forma sa naturală sau preparat, însă este recomandat să fie consumat în forma sa naturală.
Pentru a prepara licoarea cu lapte și usturoi pentru paraziți intestinali vom folosi o cană cu lapte, trei căței de usturoi, cuișoare, zahăr după gust și dacă se dorește, ¼ linguriță de turmeric sub formă de pudră la care mai putem adăuga miere și piper negru dacă se dorește. Usturoiul se zdrobește și se fierbe cu laptele împreună cu celelalte ingrediente. La sfârșit se servește călduț.
Iată așadar cum o rețetă simplă și naturală poate oferi un număr foarte mare de beneficii, mai ales pe partea de eliminare a paraziților intestinali și de întărire a organismului prin consolidarea sistemului imunitar.
Ce suplimente alimentare naturale putem alege pentru eliminarea parazitilor intestinali?
În mod normal tratamentul pentru acești paraziți intestinali se poate realiza foarte ușor, însă trebuie să avem grijă atunci când îl întrerupem pentru că există riscul apariției paraziților tocmai pentru că sursa de infecție nu a fost eliminată de tot. Astfel putem avea grijă atât la alimentație, dar putem compensa prin utilizarea suplimentelor alimentare precum Paraxan sau altele despre care am discutat pe site-ul nostru.
Suplimentele alimentare folosite cu scopul de a elimina paraziții intestinali sunt probioticele care mențin sănătatea tractului digestiv, Vitmaina C și Zinc sunt foarte importante pentru stimularea sistemului imunitar, iar enzimele digestive sunt cele care contribuie la readucerea tractului intestinal la starea sa normală.
În același timp este recomandat să se evite carbohidrații simplii. Este la fel de recomandat să se consume usturoi crud, semințe de dovleac, rodii sau sfeclă și morcovi. Totodată este recomandat să adoptăm o dietă bogată în fibre tocmai pentru că fibrele ajută la eliminarea paraziților intestinali.
Printre suplimentele alimentare recomandate pentru eliminarea paraziților intestinași se numără tratamentul cu Germivir din compoziție 100% naturală. Germivir este un supliment alimentar natural ce a revoluționat medicina modernă prin faptul că ameliorează problemele cauzate de paraziții intestinali. Acest supliment alimentar a fost conceput pentru combaterea simptomelor precum respirația urât mirositoare, durerile abdominale și oboseala cauzate de infecțiile cu viermi.
Produsul se găsește sub formă lichidă sau sub formă de capsule și este recomandat datorită faptului că are ingrediente naturale. În același timp, acest supliment alimentar întărește sistemul imunitar și intră în sprijinul corpului pentru lupta împotriva infecțiilor, iar în final ajută la eliminarea paraziților și detoxifiază organismul de toxinele acumulate.
Un alt ajutor pentru lupta împotriva paraziților intestinali este suplimentul natural Vermixin despre care am vorbit pe siteul nostru. La fel, un supliment alimentar natural recunoscut pentru faptul că este foarte eficient în eliminarea paraziților intestinali. Așa cum am menționat, acest supliment alimentar este 100% natural, prin urmare nu trebuie să ne facem griji asupta alergiilor pe care ar putea să le declanșeze, pentru că nu o să se întâmple acest lucru.
Suplimentul alimentar natural Vermixin este compus din Omega-3 și Omega-6 care sunt esențiali în menținerea colesterolului la nivelul normal, dar ajută și la întărirea sistemului imunitar și a pereților intestinelor. Pe lângă aceste beneficii, este cunoscut faptul că Omega-6 protejează stomacul și intestinul de apariția larvelor, ouălor de paraziți ori a altor boli ale tractului intestinal.
Bineînțeles, mai avem și alte soluții la dispoziție (vezi de exemplu Nemanex), noi însă am ales să le aducem în discuție pe cele mai căutate în momentul de față, datorită avantajelor pe care le au de oferit. Poți găsi mai multe tratamente eficiente împotriva paraziților navigând pe site-ul nostru – avem o colecție mare de review-uri interesante care te așteaptă.
Oli
usturoiul in combinatie cu miere am incercat si a reusit sa ma ajute sa scap de viermi. am combinat si cu un supliment alimentar recomandat de un farmacist si am avut rezultate foarte bune
Andreea
Ce supliment ai cumparat? as vrea sa incerc si, daca poti sa imi spui te rog…
Oli
Germivir am folosit eu. Este cel de pe site-ul asta.
Daniela
Buna ziua. Care este reteta si dozajul pt miere cu usturoi pe care l-ati folosit? Ma interesează pt un copil.
Mulțumesc